Hitta din hudtyp

Huden

Konceptet bakom våra skäggoljor är att inte enbart att behandla skägget, utan även huden därunder! Huden är kroppens största organ, därför kan sådant som pågår på insidan av kroppen visa sig mycket lätt på hudytan. Större förändringar på huden kan vara indikationer på obalans i kroppen, men också underliggande sjukdom.

Många kan ha en rad olika besvär med huden, många gånger utan egen vetskap om varför. Andra kanske inte har några besvär alls, men jobbar gärna förebyggande. Stora förändringar, samt ordentliga besvär bör alltid ses över av en läkare, men det kan också ske helt ofarliga och vanliga förändringar i huden som förorsakar mycket besvär. Besvär kan man behandla på olika sätt beroende på vad det handlar om, medicinska besvär kan många gånger lösas med tabletter och salvor (ofta kombinerat med god hudvårdsrutin). Icke medicinska besvär kan behabdlas med bra produkter samt goda hudvårdsrutiner, därför är kunskap (av stor vikt) både a och o.

Vi har blandat våra ekologiska oljor, både bärande samt eteriska, på ett sätt så att de ska vara anpassade för diverse behov. Här nedan kommer jag förklara vad som kännetecknar olika hudtyper, samt olika hudtillstånd, jag kommer också berätta om hudsjukdomar och hudåkommor.

Hudtyper

Normal hy

Trots vad som ofta förmodas så är normal hy inte den vanligaste hudtypen, det är nämligen så att blandad hy är det som är mest förekommande. Den hudtyp som defineras som normal är mjuk och spänstig, den är helt balanserad både vad gäller fukt- och fetthalt. huden har en ton som är jämn, och man kan varken se några synliga porer eller partier där huden är fjällig/ skrovlig.

Alla hudtyper nehöver vårdas och tas hand om, dock är det tyvärr mycket vanligt att normal hud försummas. Denna hudtyp tas helt enkelt inte hand om på samma sätt som andra hudtyper, eftersom man inte kan tyda ut några tydliga, specifika problem. Det är dock viktigt att ha i åtanke att även en fin och felfri hud behöver tas hand om för att bibehålla en god kvalitet som möjligt. Torr och normal hy har tyvärr en tendens att åldras något tidigare än fet hy. Så ta hand om din hud från unga år även om du inte just då har några synliga linjer eller problem.

Behandling 

En normal hud behöver ändå fukt och skydd. Chanserna för att huden ska hålla sig i gott skick när du blir äldre ökar då. Var noga med den dagliga vården, rengöring, ansiktsvatten hudcreme och ögoncreme. Unna även din hud en peeling efterföljt av en fuktmask en gång i veckan.

Bland hy

Torr hy

Oljig hy

Hudtillstånd

Yttorr/ fuktfattig hy

Acne

Mogen hy

Sensibiliserad, känslig hy

Nedan förklarar vi förkortningar vi använder oss av på siten, så att du enkelt kan hitta de oljor som passar just dig bäst.

Att hitta rätt skäggolja i ett hav av oljor kan kanske kännas svårt, därför har vi tagit fram en enkel guide och delat in oljorna i olika kategorier. Detta så att just du ska kunna hitta de oljor som passar dig och dina behov bäst!

T = Passar torr hud under skägget

K = Passar dig med känslig hud

B= Passar dig som har en blandhy under skägget

O = Passar dig med oljig hud

A = Passar dig som har en acnebenägenhy under skägget

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Lycka till / Barbas.inc!