Om oss

Vår vision

Grunden till vår vision ligger i att vi kan se saker ur olika perspektiv, i vårt fall både som hudterapeut och som konsument.

Vi vill erbjuda produkter som skiljer sig från det som finns på marknaden idag! Detta genom att bidra med produkter som inte enbart är framtagna ur ett terapeutiskt perspektiv, utan faktiskt av en hudterapeut.

Långt innan skäggtrenden kom och fram tills dess att trenden övergick till vad som nästan har blivit en livsstil för många, har vi intresserat oss för skägg och huden under skägget.

Idag har skägg blivit så stort att det inte bara påverkar den individuella mannens liv, utan det har blivit en otroligt stor plattform som banat väg för en helt ny marknad. Detta både inom branschen för barberare samt distributörer av skäggprodukter, men också för den individuella konsumenten. Trots många framstående företag som bidrar med enastående barberare och produkter så tycker vi att det ändå saknas något! Skägg och skäggvård i all ära, men vart befinner sig de djupgående tankarna om huden under skägget och skägghälsan?

Vi vill tänka innovativt! Vad vill och kan vi bidra med, vad anser vi saknas på marknaden? Jo, kunskap! Helt enkelt en djupare förståelse kring hud- och skäggvård, varför hudvård även påverkar skägghälsan och på vilket sätt det går hand i hand.

Vi vill uppmärksamma, och på ett ödmjukt samt pedagogiskt sätt (bland annat) förklara varför det är viktigt att tvätta, balsamera, exfoliera och smörja in. Varför ska skägget i princip borstas regelbundet, i olika sammanhang? Vad händer med huden och håret när man tvättar med fel, kontra rätt produkt? Vad innebär begreppet hudtyper, hudtillstånd? Vad betyder det när man pratar om olika hårtyper, och varför behöver olika hud och hårtyper individuellt anpassad vård? En annan viktig sak att belysa är varför huden och skägget behöver olika typer av omvårdnad beroende på vilken säsong och årstid det är.

Vi vill uppmärksamma varför det är viktigt att jobba inifrån, samtidigt som man ska komplettera med bra produkter och rutiner utifrån.

Vi kommer även lyfta fram vad bärande- och eteriska oljor är för något, och varför dessa komponeras ihop på olika sätt. Vilka olika egenskaper besitter de olika oljorna? Vilken/ vilka olika behov tillgodoser de olika oljorna för vår hud och vårt hår (både för skägget, men också håret på huvudet).

Vi förklarar också varför vi har valt att skapa olika blandningar av oljor som passar alla i grunden, men där vissa oljor lämpar sig extra bra för vissa hår- och hudtyper / hudtillstånd? Inget skägg är det andra likt, och det finns olika hudtyper och hudtillstånd under varje skägg. Olika personer kan ha olika behov och problematik, oavsett om det handlar om ett kort eller långt skägg. Vad optimerar skägget i helhet, och vad kan vi göra för att stimulera hårets glans, lyster, vitalitet och tillväxt? Detta är grunden till att olika individer kan ha varierande behov, med fokus på både huden och håret.

När ni besöker vår site vill vi att ni ska uppleva att ni har fått ta del av rolig, intressant och helt enkelt givande information, som går att ta till sig på ett tydligt sätt. Därför har vi också skapat den funktion som möjliggör att samtliga frågor kan mailas direkt till hudterapeuten. hudterapeut@barbasinc.se

Välkommen till oss på Barbas.inc!